13 Mar

Europa FM este primul post de radio din Linux

Noua distribuţie Bluewhite64 Linux LiveDVD şi USB include servicii Europa FM pe desktop şi permite accesarea rapidă a site-ului www.europafm.ro

Pentru prima dată în istorie, un post de radio îşi face loc într-un sistem de operare, fiind inclus “din fabrică” în acesta.

Europa FM este prezent în noua distribuţie Linux Bluewhite64, versiunea 12.2. Pe desktop utilizatorii vor descoperi o aplicaţie automată care umăreşte fluxul de ştiri Europa FM, avertizând utilizatorii de fiecare dată când se întâmplă ceva important.

În acelaşi timp, browserele de Internet preinstalate în Bluewhite64 au www.europafm.ro drept homepage, utilizatorii fiind direcţionaţi într-o pagină de unde îşi pot lua informaţii suplimentare despre sistemul de operare, pot afla ultimele ştiri interne şi externe, pot interacţiona cu alţi utilizatori de Linux sau se pot înscrie la diverse concursuri.

“Europa FM continuă să fie un post de radio care stabileşte standarde şi invovează. Bluewhite64 Linux este un sistem de operare robust, o variantă eficientă pentru calculatoarele zilelor noastre şi ne bucurăm că am putut să aducem un plus de valoare acestei distribuţii. Europa FM va oferi utilizatorilor sistemului ştiri reactualizate permanent şi un forum dedicat suportului şi reunirii comunităţii Linux”, declară Toader Păun, project manager Europa FM.

“Bluewhite64 Linux 12.2 poate fi rulat direct de pe DVD sau poate fi instalat foarte simplu pe calculator. Faţă de versiunile precedente oferă noi facilităţi, aplicaţii şi o interfaţă mai plăcută. Colaborarea cu Europa FM ne oferă posibilitatea de a include pe lângă aplicaţiile clasice şi un serviciu de ştiri reactualizate permanent, foarte util pentru cei care sunt în mişcare sau care doresc să aibă totul la îndemână, fără să fie nevoiţi să caute pe zeci de site-uri”, declară Attila Craciun, directorul firmei BIN-SH din Baia Mare şi coordonatorul proiectului Bluewhite64 Linux.

Sistemul de operare poate fi descărcat gratuit în versiunea de bază de pe http://www.europafm.ro, http://www.bluewhite64.com sau poate fi comandat pe DVD ori memory stick.

Bluewhite64 Linux 12.2 LiveDVD şi USB permite navigarea pe Internet în deplină siguranţă, citirea şi trimiterea e-mail-urilor, vizionarea filmelor, editarea documentelor de tip office, programarea în diferite limbaje fără a necesita instalarea pe calculator.

În perioada următoare, ascultătorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu noua versiune Bluewhite64 Linux cu Europa FM la pachet, prin intermediul unor concursuri la radio şi pe site, dar şi cu ajutorul unor ample articole care vor fi publicate pe europafm.ro.

Comments are closed.